perjantai 15. huhtikuuta 2011

Suuria tunteita

Eli siis The Gentlemen's Allince Cross esittelyssä seuraavaksi, uusin suomennettu Arina Tanemuran manga, jonka viimeinen osa on tällä hetkellä myynnissä kaupoissa. Itseltäni kuitenkin puuttuu toiseksi viimeinen ja viimeinen (koska en joskus ehtinyt ostaa sitä toiseksi viimeistä ennen kuin se poistui kaupoista...), mutta nyt odottelen, että posti toisi ne kotiin, tilasin nimittäin lopulta molemmat kun tuli siten hieman halvemmaksi! :) En siis ole vielä lukenut sarjaa loppuun, mutta kohta....!!!

Yhdeksän ensimmäisen kannet :)
Yleisesti en pidä kauheasti shojou-mangasta, mutta RA-KAS-TAN Arina Tanemuraa! <3 Tavoitteeni on kerätä kaikki hänen sarjansa! ^^ Mutta asiaan, tämä kyseinen sarja, The Gentlemen's Alliance Cross (lyhennyksenä käytän GAC:ta) kertoo Hainesta, tytöstä, joka käy Keisarillisen Akatemian lukiota (rikkaiden yksityiskoulu). Haine on rakastunut koulun "keisariin", oppilaaseen, joka huolehtii muiden oppilaiden asioista yhdessä oppilasneuvoston kanssa ja joka on koulussa arvostetuimmassa asemassa. Koulussa oppilaat on jaettu "kasteihin", pronsseihin ja hopeisiin, lisäksi keisari kuuluu yksinään kultakastiin. Haine on pronssi ja hän tekee kovasti töitä yletäkseen hopeaksi ja päästäkseen lähemmäksi keisaria. Erinäisten tapahtumien kautta hän pääsee lähemmäs keisaria, Shizumasaa, mutta kaikki ei ole todellakaan sitä miltä näyttää.

GAC:ssa jokaisella hahmolla on taustalla kipeitä muistoja, jotka ovat vaikuttaneet siihen millaisia he ovat nyt. Sarjan aikana hahmot kohtaavat näitä kipeitä asioita ja kasvavat ihmisinä. Ongelmina on mm luottamuksen puute niin itseen kuin muihin, riittämättömyyden tunne, halu tulla hyväksytyksi omana itsenään, halu löytää oma paikkansa, yksinäisyys ja niin edelleen. Ongelmat ovat inhimillisiä ja hahmoihin on helppo samaistua, pirtsakkuuden alle yritetään peittää se, että sattuu. Haine, vaikka hänellä on oma sydäntä särkevä menneisyys, saa omalla toiminnallaan muutoksen aikaan muissa hahmoissa. 

Kuten aiemmin jo mainitsin, en vielä tiedä miten tämä loppuu. Tämä on kuitenkin niitä harvoja mangoja, joista en edes oikein tiedä miten HALUAISIN sen loppuvan. :D Tanemuran sarjoissa on yleensä ollut aika selkeästi se, että kenen kanssa päähenkilö päätyy lopussa yhteen, tästä en todellakaan osaa sanoa. En ole edes varma, että kumman sen pitäisi olla! Vaikka jos IHAN tarkkaan harkitsen ja mietin niin kyllä nyt olen kuitenkin valinnut kummalla puolella olen. :D Suosikkihahmojani ovat Haine, Ushio, Kusame, Takanari, Maguri, Itsuki ja Ryokka. En pidä kauheasti Komakista.. 

Arina Tanemuran piirrosjälki on jotain aivan upeaa, niin täynnä erilaisia yksityiskohtia, ettei sitä voi muuta kuin ihailla. Lisäksi on kivaa kun pokkareissa on aina Tanemuran kaikkia ylimääräsiä kirjoituksia ja kommentteja luvuista ja eri kuvista. Niitä on aina kiva lukea! Vaikka ne kannattaa aina lukea vasta kun on lukenut itse mangan ensin, koska niissä on aika usein juonipaljastuksia! Mutta niistäkin yleensä varoitetaan. :) Tämä on ollut tosi ihana sarja ja haikein ja jännittynein mielin odotan, että saan käsiini ne kaksi viimeistä osaa! 
Ainiin, yksi juttu tässä on minua hieman harmittanut. Haine on nimittäin ilmeisesti melkoisen huono kirjoitusmerkeissä ja hän tekee mokia niiden kanssa aika usein. Näin suomennetussa versiossa ne vitsit menee melkein kaikki ohi. :/ Esimerkiksi Haine sanoo jotain. Muut hahmot kommentoivat taustalla, että "väärä kirjoitusmerkki, eihän tuo tarkoita mitään!" Suomennoksessa Hainen puhekuplassa ei ole mitään vikaa, tai ainakaan sellaista, että itse sen ymmärtäisin virheeksi. Tämä on tietysti täysin ymmärrettävää, eihän nyt tuollaisia pysty kääntämään suomeksi mitenkään järkevästi, mutta harmittavaa silti... :/ 
GAC:ssa on muuten ihan mukavasti huumoriakin mukana koskettavien tarinoiden ja kohtausten lisäksi. Pokkareissa on sitten myös lisätarinoita! ^^

Joka tapauksessa GAC on ihana! Pidän kovasti! <3 Voin suositella täysin sydämin! :D Ainakin minussa tämä herättä suuria tunteita aina itkusta nauruun. ^^ Tässäkin taitaapi olla se +12 merkintä ja omani olen siis hankkinut ihan tavallisista ruokakaupoista aina sitä mukaa kun ne ovat ilmestyneet, hintaa oli aluksi 7,50 euroa, mutta viimeiset ovat olleet 8,50 euroa muistaakseni. Niin juu, ja kaksi vikaa tilasin tosiaan BookPlussalta! Todella hyvä kirjoja myyvä nettikauppa! <3 Siellä GAC:lla oli hintaa 7,95 e/kpl. :) Postikulut ovat siellä normaalisti 2,95 euroa, mutta itselläni oli alennuskoodi, joten ei tarvinnut maksaa postikuluja! ^^


   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti