sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Project Bookshelf

Haha, olen jo pitkään taas halunnut tehdä blogin, mutta aihe on ollut vähän hakusessa. Oma elämäni on sen verran normaalia ettei siitä saa mitään kiinnostavaa revittyä ja muutenkin kirjotan jo päiväkirjaa joten se tuntui turhalta. Päätin sitten, että voisin kirjoitella jotain liittyen rakkaaseen manga- ja animeharrastukseeni! Joten päätin ruveta käymään näin julkisesti läpi hyllyni sisältöä, siitä nimi Project Bookshelf. :D 

Kunnollinen ensikosketukseni mangaan oli vuonna 2003, kun sain 11 vuotiaana syntymäpäivälahjaksi Ranma½ :n ensimmäisen osan. Sarja oli minulle tuttu jo tv:stä (isän luona joskus tuli katsottua sitä pienenä, ei mitään tietoa miltä kanavalta, mutta televisiosta se tuli), joten olin aivan haltioissani. Kuitenkin se unohtui pariksi vuodeksi ja oikeastaan vasta 2005 aloin keräilemään mangaa ihan kunnolla ja tutustumaan muutenkin japanilaiseen kulttuuriin. 

Tosin, täytyy mainita, että vaikka mangaan tuli tutustutta vasta 2003, niin Pokémon on ollut suuri rakkauteni siitä lähtien kun se alkoi televisiossa Suomessa. Se oli viikonloppujeni kohokohta ja joskus 2000 sain isältäni lahjaksi GameBoy Colorin ja Pokémon Yellown. Pelasin sitä aivan innoissani, vaikken englantia ymmärtänyt kuin "Yes" ja "No". Pelaan kyseisiä pelejä edelleen, omana ovat Yellow, Red, Crystal ja Emerald. Siskoilta löytyy Blue, Gold, Silver, Saphire ja Ruby sekä isältä vielä LeafGreen ja FireRed. Pelikoneina minulla on keltainen Gameboy Color ja läpikuultava GameBoy Advance. DS:ää en omista, mutta olen harkinnut sen ostamista, koska Silver ja Gold julkaistiin sille uudestaan. Crystal, Gold ja Silver ovatkin lempipelini, Diamond ja Pearl eivät innosta yhtään. 

Mangaa minulta löytyy hyllystä noin 250 kappaletta. Eniten minulla on varmasti suomijulkaisuja ja suosikkitekijöitä ovat mm. Peach-Pit, CLAMP, Arina Tanemura, Rumiko Takahashi ja Jun Mochizuki. Pidän aikalailla kaikenlaisesta, tosin shojoun kanssa olen aika varovainen, taikatytöt eivät ihan älyttömästi innosta, mutta kaikki on aina tapauskohtaista. :D 
Animea en ole katsonut hirveästi, mutta kyllä sitä jonkun verran tuolla on omana. Katson jonkun verran sellaista mitä nyt kaupoissa sattuu olemaan myynnissä tai sitten lukemieni mangojen animeversioita. Tosin Neon Genesis Evangelionia olen kyllä ihan metsästämällä metsästänyt milloin mistäkin nettikaupoista, divareista ja huuto.netistä. 

Juu, en nyt hirveän tarkasti kaikkea selosta, suunnitelmissa on siis käydä aika tarkkaan läpi kaikki mitä omistan ja mitä tahdon hankkia, minkä lisäksi varmasti tulee raportoitua tänne myös kaikesta mitä ostan. ^^ Ja tosiaan, tuo kuva mikä tässä blogissa on taustalla on tosiaan oma piirrokseni. Siihen on piirretty kuulakärkikynällä mallista eri hahmoja sarjoista Rozen Maiden, Chobits, Fushigi Yuugi sekä Trinity Blood. :)     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti