tiistai 23. marraskuuta 2010

Sekoilua lukiossa

Aloitanpa sitten ihan kunnolla tämän kirjahyllyn esittelyn mikä alunperinkin oli tarkoitukseni! :D Eli siis aakkosjärjestyksessä varmaan mennään, Azumanga Daioh'lla alkaa, joka on Kiyohiko Azuman kirjoittama ja kuvittama (eli siis saman tekijän kuin Yotsuba&!) . ^^



Minulla on siis Azumanga Daioh'sta vain ensimmäinen osa suomijulkaisuna ja tämä päätyi hyllyyni kun ystäväni tyhjensi omaansa. :D Olen itseasiassa kyllä lukenut kait koko sarjan, isäni löysi sen nimittäin joskus netistä kokonaan suomeksi ja tallensi ne sitten minulle CD:lle. Siellä on myös Yotsuba&!, mutta siitä en oikein koskaan innostunut... Tämä sen sijaan on hauska. ^^ Kaikille siis jotka eivät tiedä, niin Azumanga Daioh ei ole ihan perinteisesti kirjoitettu/piirretty manga, vaan se koostuu lähinnä neljän ruudun stripeistä. 





 Jokaisessa stripissä on oma tilanne. Toisinaan tilanteet kyllä jatkuvat stripistä toiseen. :D Mielestäni tämä on todella hauskaa vaihtelua! Tosin muutama tarina on tehty myös ihan "normaalisti". 

Mutta itse juonesta siis. Sarja kertoo lukiolaisista. Yksinkertaisesti näin. Siinä seurataan tiettyä luokkaa (kaveriporukkaa) käsittääkseni koko heidän lukionsa ajan. Hahmot ovat kaikki melko omalaatuisia, mikä tietenkin tuo paljon hauskuutta mangaan. :D Omia lemppareitani ovat Sakaki ja Kaori. Sakaki on niin suloinen ja väärin ymmärretty (atleettinen, mutta kukaan ei tajua että Sakaki rakastaa suloisia asioita ja kissoja) ja Kaori on vaan niin ihana, kun hän tykkää Sakakista! :'D Se että millä tavalla, on sitten jäänyt vähän epäselväksi. o.O :D Hauskoja hahmoja ovat myös Osaka ja Tomo, lähinnä sen takia, koska molemmat ovat vain niin idiootteja. :'D Osaka on aina ulkona kaikesta (ja lempinimi tulee siitä, että kun hän siirtyi luokalle, Tomo alkoi kutsua häntä Osakaksi, koska Osaka oli muuttanut Osakasta. (Olipas älykäs selitys :'D)) Mutta joo, tämä kertoo jotain Tomosta. :D

Sarja on siis lähinnä täynnä superomituisia hahmoja, jotka sekoilevat koulussa (ja välillä sen ulkopuolella). Tämä suomijulkaisu on kyllä ihan hyvä, mutta täytyy sanoa, että pidin enemmän siitä käännöksestä jonka luin ekana, ne olivat varmaan fanikäännöksiä... Ärsyttää vaan etten oikein pysty lukemaan niitä siltä CD:ltä enää koska tietokoneeni ohjelman kanssa on vaikea zoomata, eikä tekstit näy zoomaamatta... ^^' Joka tapauksessa voisin suositella tätä kaikille, jotka pitävät tilannekomiikasta ja jotka haluavat vähän vaihtelua perinteiseen sarjakuvatyyliin! Tykkään itse ainakin kovasti ja haluaisin ehkä kaivaa jostain käsiini loputkin osat, suomeksi jos mahdollista. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti